Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το Κορίτσι με τα Μαύρα 1956


                                                               
Διάρκεια: 100'
Είδος: Κοινωνική
Εταιρία παραγωγής: Ερμής Φιλμ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης
Σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης
Μουσική σύνθεση: Αργύρης Κουνάδης
Φωτογραφία: Walter Lassally
Ηθοποιοί: Έλλη ΛαμπέτηΔημήτρης Χορν, Ελένη Ζαφειρίου, Στέφανος Στρατηγός, Νότης Περγιάλης, Νίκος Φέρμας, Ανέστης Βλάχος, Μαρία Θαλασσινού, Γιώργος ΦούνταςΘανάσης Βέγγος, Γεράσιμος Μηλιαρέσης
Σχόλια/Πλοκή: Με φόντο τα μαγικά τοπία της Ύδρας, η ταινία αφηγείται την τραγική ιστορία αγάπης μεταξύ του Αθηναίου συγγραφέα Παύλου και της Μαρίνας, μιας νεαρής κοπέλας από την Ύδρα. Δυο φίλοι από την Αθήνα, ο Παύλος και ο Αντώνης αρχιτέκτονας, επισκέπτονται την Ύδρα για ολιγοήμερες διακοπές. Εκεί βρίσκουν κατάλυμα στο παλιό αρχοντικό μιας οικογένειας που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της μικρής κοινωνίας του τόπου. Ο πατέρας άλλοτε έμπορος, έχει πεθάνει στην Κατοχή, η νέα χήρα μητέρα η Φρόσω εμπλέκεται σε ανεπίτρεπτες για την κλειστή κοινωνία του νησιού ερωτικές περιπέτειες, ο γιος υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την τιμή της οικογένειας, και η κόρη η Μαρίνα, αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τη θλίψη της για τον πρόσφατο θάνατο της αδελφής της και την ντροπή για τον ξεπεσμό της οικογένειας. Η Μαρίνα και ο Παύλος θα ερωτευτούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους ντόπιους. Η αντιπαράθεση θα κορυφωθεί με ένα τραγικό γεγονός που συγκλονίζει το ζευγάρι, αλλά κυρίως τους κατοίκους του νησιού.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 87.552 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 24 ταινίες. Η ταινία ανήκει, πλέον, στην εταιρία παραγωγής "Καραγιάννης-Καρατζόπουλος". Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας της Αμερικανικής Ένωσης Τύπου 1957.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου