Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ 1975



Ο ΟΜΦΑΛΟΣ   1975


Διάρκεια: 95'
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης
Σενάριο: Βασίλης Μανουσάκης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζηνάσιος
Συγγραφέας: Δημήτρης Ζαννίδης
Παραγωγός: Βασίλης Αλατάς, Μάσιας Ρέστης
Φωτογραφία: Σταμάτης Τρύπος
Ηθοποιοί: Λάκης Κομνηνός, Anne Lonnberg, Nicole Calfan, Αρτέμης Μάτσας, Γιώργος Λουκάκης, Γιάννης Κανδήλας, Κώστας Γκουσγκούνης, Τζελσομίνα, Αλέξης Γκόλφης, Γιάννης Χειμωνίδης, Clay Huff, John Moore, Linda Hokin, Michael Brandy, Charles Stewart, Κώστας Δάρρας, Γιώργος Ζαϊφίδης, Χρήστος Ζορμπάς, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φόρας, Νίκος Ψάλτης, Σοφία Κανελλάκη
Σχόλια/Πλοκή: Ο Ρόμπερτ Μέισον, πρώην πράκτορας, καλείται να δουλέψει και πάλι για μια μυστική οργάνωση. Ταξιδεύει από το Λονδίνο στην Γενεύη για να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της αποστολής του. Στην Αθήνα, ο Μέισον γνωρίζει μια όμορφη αλλά μυστηριώδη γυναίκα. Την επόμενη μέρα στα Μετέωρα, ο Μέiσον δέχεται δολοφονική επίθεση από τον υποτιθέμενο σύνδεσμο του και συνειδητοποιεί πως όλο το σχέδιο είναι μiα θανάσιμη παγίδα.
Trivia: Η ταινία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Δημήτρη Ζαννίδη, "Ήχος Και Φως". Πρόκειται για ταινία Ελληνικής και Αγγλικής παραγωγής η οποία είναι στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Εναλλακτικός τίτλος "Λίγο πριν Φύγεις". Το 1984 κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα με τίτλο "Ριψοκίνδυνες Σχέσεις: Ομφαλός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου