Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα 1979



Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα   1979


Διάρκεια: 125'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαϊδης
Σενάριο: Νίκος Νικολαϊδης
Παραγωγός: Νίκος Νικολαϊδης
Φωτογραφία: Σταύρος Χασάπης
Ηθοποιοί: Χρήστος Βαλαβανίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Άλκης Παναγιωτίδης, Όλια Λαζαρίδου, Ρίτα Μπενσουσάν, Μαριτίνα Πάσσαρη, Αντιγόνη Αμανίτου, Δημήτρης Πολύτιμος
Σχόλια/Πλοκή: Ο Άλκης, ένας σαραντάρης ντράμερ κατάλοιπο της γενιάς του ’50-’60 ζει απομονωμένος σε μια βίλα, έχοντας συντροφιά τις πικρές αναμνήσεις του. Κρύβει όμως και μια άλλη πλευρά, πολύ σκοτεινή. Κάθε τόσο αρπάζει κοριτσάκια, τα σκοτώνει και τα πετάει σ’ ένα λάκκο στον κήπο του. Μια νύχτα με καταρρακτώδη βροχή, έρχεται από τη φυλακή, όπου μπαινοβγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι, ένας τύπος που ανήκει στην παλιά παρέα, ο κυνικός Κωνσταντίνος, ο οποίος τον βοηθά να ξεφορτωθεί το πτώμα του τελευταίου θύματος. Λίγο αργότερα, φτάνει και το κορίτσι της παρέας, η Ρίτα, ντυμένη νυχτερίδα, σκαστή από το ψυχιατρείο.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1979-1980 και έκοψε 47.680 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 26 ταινίες.Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Ανδρικού ρόλου ο Χρήστος Βαλαβανίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου