Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εκατό Χιλιάδες Λίρες 1948



                                           Εκατό Χιλιάδες Λίρες 1948

                                                          

http://www.youtube.com/watch?v=ljjiLmRSfoU&list=UU9HeenNrw1idh4Ejxd3JMVg
                                                                          
Διάρκεια: 79'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Μερ Φιλμ
Σκηνοθεσία: Αλέκος Λειβαδίτης
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Μουσική σύνθεση: Μενέλαος Θεοφανίδης
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Ηθοποιοί: Μίμης ΦωτόπουλοςΝτίνος Ηλιόπουλος, Καίτη Πάνου, Αλέκος Λειβαδίτης, Γιώργος Δαμασιώτης, Τζένη Σταυροπούλου, Γιάννης Ιωαννίδης, Ανδρέας Μυτάκης, Σούλα Εμμανουήλ, Τάντα Βάλιτς, Κατερίνα Ζάχου, Κατερίνα Ρουμελιώτη, Μαριάννα Αννίνου, Καίτη Κοκκίνου, Ρούλα Μαυρομιχάλη, Χριστίνα Φιντικάκη, Σούζη Καλπίδου, Γιώργος Δελένδας, Κώστας Στράντζαλης, Αντώνης Ρόκκος, Β.Γουναρόπουλος, Γιάννης Κρανιωτάκης, Θόδωρος Σαρρής, Σάββας Καλαντζής, Ιωάννης Ντουνιάς, Κώστας Γιώτης, Φίλιος Φιλιππίδης
Σχόλια/Πλοκή: Η κόρη ενός ομογενή της Αυστραλίας, η Παγώνα ή άλλως Πέγκυ, μετά το θάνατο του πατέρα της έρχεται να μείνει στο σπίτι του θείου της, του Διονύση Κατιφέ, στον οποίο ο αδελφός του ανέθεσε τη διαχείριση της περιουσίας του που είναι εκατό χιλιάδες λίρες, μέχρι να παντρευτεί η κόρη του. Ο Διονύσης, με απώτερο σκοπό να καρπωθεί την κληρονομιά της ανιψιάς του, προτείνει στον συνεταίρο του Φρίξο να την παντρευτεί. Τα ίδια σχέδια κάνει κι ένας ξεπεσμένος καθηγητής της γεωλογίας, ο Κλεομένης, με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου τού Διονύση, του Χρόνη. Η Πέγκυ, όμως, επινοεί μια ψεύτικη χρεοκοπία, για να δει ποιος από τους επίδοξους μνηστήρες θέλει την ίδια και όχι τα λεφτά της.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1948-1949 και έκοψε 35.784 εισιτήρια. Με την προσθήκη κάποιων σκηνών, επανακυκλοφόρησε το 1956 με τίτλο Γαμπροί με δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου