Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39 1954



                                                        ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39  (1954)

                                                                         

                                                            

                                                    http://youtu.be/5k9TVdM25l0

            
                                                                           
Πρεμιέρα: 30 Αυγούστου 1954
Διάρκεια: 98'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Μήλας Φιλμ
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική σύνθεση: Andre Ryder
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος
Φωτογραφία: Victor Antoun
Ηθοποιοί: Βασίλης Λογοθετίδης (Τηλέμαχος) , Ίλυα Λιβυκού (Φωφώ) , Σμάρω Στεφανίδου (Χρυσάνθη) , Στέφανος Στρατηγός (Ρόκας) , Καίτη Λαμπροπούλου , Θάνος Τζενεράλης (Σταμάτης) , Βαγγέλης Πρωτόπαππας (Κρίτων Στεφανής) , Ντίνα Σταθάτου (ξαδέλφη του Τηλέμαχου) , Άννα Ρούσσου , Μιχάλης Παπαδάκης
Σχόλια/Πλοκή: Ο Τηλέμαχος, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ, αλλά σαν καλός αδελφός περιμένει να παντρευτεί πρώτα η μεγαλύτερη αδελφή του Χρυσάνθη. Τα χρόνια όμως περνούν και η Χρυσάνθη δεν λέει να παντρευτεί. Έτσι, ο Τηλέμαχος αναγκάζεται να βάλει αγγελία αναζήτησης γαμπρού σε κάποια εφημερίδα. Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι γαμπροί: ένας καλοστεκούμενος συνταξιούχος, ο Κρίτων, κι ένας Ελληνοαμερικανός, ο Ρόκας, αλλά αμφότεροι γοητεύονται, ο μεν ένας με τη νεαρή χήρα και εξαδέλφη του Τηλέμαχου, ο δε άλλος με την αρραβωνιαστικιά του, τη Φωφώ. Αυτές ανταποκρίνονται αμέσως στις προτάσεις γάμου που τους κάνουν κι έτσι ο Τηλέμαχος μένει και πάλι μόνος με τη φροντίδα της αδελφής του. Αλλά όχι για πολύ, αφού ένα παλιό φλερτ της Χρυσάνθης, ο Μανώλης, επανακάμπτει και μια παλιά φίλη του Τηλέμαχου, η Ελένη, έρχονται να ζευγαρώσουν μαζί τους.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 34.005 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 14 ταινίες. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Το 1968 ο Αλέκος Σακελλάριος γυρίζει την ταινία "Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο" με ακριβώς το ίδιο σενάριο και πρωταγωνιστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την αδελφή του Μίτση Κωνσταντάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου