Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Βαφτιστικός 1952



                                          Ο Βαφτιστικός   1952

                                                        

http://youtu.be/zZfIuCdnwdw
Διάρκεια: 85'                                                        
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Μήδας Φιλμ
Σκηνοθεσία: Μαρία Πλυτά
Σενάριο: Ανθή Ζαχαράτου
Μουσική σύνθεση: Θεόφραστος Σακελλαρίδης
Συγγραφέας: Θεόφραστος Σακελλαρίδης
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Ηθοποιοί: Ανθή Ζαχαράτου, Μίμης ΦωτόπουλοςΑλέκος Αλεξανδράκης, Πέτρος Επιτροπάκης, Τάκης Γαλανός, Κάτια Λίντα, Φραγκίσκος Μανέλλης, Γιάννης Πρινέας, Λάκης Σκέλλας, Χάρις Καμίλη, Βάνα Βαξεβανίδου, Λέλα Κατσαρού, Α.Οικονομόπουλος, Α.Πανταζινάκος, Σ.Γράψας, Ελένη Ντε Ροζέ, Σ.Δημητριάδου, Ελένη Τσουκαλά
Σχόλια/Πλοκή: Κατά την περίοδο των βαλκανικών πολέμων, η Βιβή Ζαχαρούλη απαυδισμένη από τα καμώματα του γυναικά άνδρα της, που τώρα βρίσκεται στο μέτωπο, υποδέχεται στην Αθήνα τον βαφτισιμιό του που έρχεται να μείνει σπίτι τους. Αγνοεί όμως ότι ο βαφτισιμιός δεν είναι ο πραγματικός αλλά κάποιος άλλος, ο Πέτρος Χαρμίδης, που πήρε τη θέση του πρώτου επειδή είναι ερωτευμένος μαζί της. Μια μέρα την επισκέπτεται μια συμμαθήτριά της από το παρθεναγωγείο, η Κική, που είναι σύζυγος του Χαρμίδη. Η Βιβή της ζητάει να μεσολαβήσει για τη μεταγωγή του άνδρα της από το μέτωπο αλλά η μια παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη, μέχρι που κάποτε όλα ξεδιαλύνονται κι η τάξη αποκαθίσταται σε όλα τα μέτωπα.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1951-1952 και έκοψε 141.854 εισiτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 15 ταινίες. Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σκηνοθετημένη από την πρώτη ελληνίδα σκηνοθέτη την Μαρία Πλυτά.Η σοπράνο Ανθή Ζαχαράτου που έχει κάνει και τη διασκευή του έργου κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου