Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Οι Απάχηδες των Αθηνών 1950



                                   Οι Απάχηδες των Αθηνών   1950 

                                                          
                                                              


Πρεμιέρα: 23 Ιανουαρίου 1950
Διάρκεια: 81'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Ολύμπια Φιλμ
Σκηνοθεσία: Ηλίας Παρασκευάς
Σενάριο: Γιάννης Πρινέας
Μουσική σύνθεση: Αθανάσιος Κόκκινος
Συγγραφέας: Νίκος Χατζηαποστόλου
Παραγωγός: Ηλίας Περγαντής
Φωτογραφία: Τζανής Αλιφέρης
Ηθοποιοί: Άννα Καλουτά, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Φραγκίσκος Μανέλλης, Μίμης Φωτόπουλος, Λυδία Στεφανίδου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Γιάννης Πρινέας, Μαρία Μαντινείου, Αιμίλιος Βεάκης, Μαίρη Λαϊδου, Ε.Παπασιόπουλος, Μαρία Νικολαϊδου, Νάσος Κεδράκας, Μαρία Πρινέα, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Κώστας Πομώνης, Σταύρος Κλεώπας, Ρένα Γαλάνη, Κ.Σαββαϊδου
Σχόλια/Πλοκή: Ο Κώστας είναι γνωστός στην πιάτσα ως "Πρίγκιπας". Οι δουλειές του είναι ύποπτες, όμως τις εκτελεί πάντα με φινέτσα. Έτσι τώρα που έμαθε την άφιξη του Ελληνοαμερικανού Παραλή και της κόρης του Βέρας, για την οποία ο Παραλής ψάχνει αριστοκράτη γαμπρό, αποφασίζει να παρουσιαστεί μπροστά του ως πραγματικός πρίγκηπας.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1949-1950 και έκοψε 80.140 εισιτήρια. Ήρθε στην τρίτη θέση ανάμεσα σε 13 ταινίες. Κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης οπερέτας των Γιάννη Πρινέα και Νίκου Χατζηαποστόλου. Η ταινία αποτελεί δεύτερη παρουσίαση της οπερέτας, αφού μία πρώτη με τον αυτό τίτλο, είχε πραγματοποιηθεί το 1930 από την ΝΤΑΓΚ ΦΙΛΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου